U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Winebuddy your online tasting form

Follow us on FacebookFacebook

Love for WineZelen a grape and wine to discover..

Gepost 2022/05/26

Zelen guerilaZelen guerila

Lees verder

Lees de rest van deze post »

Ga los met Sherry

Gepost 2022/02/17

Ga los met sherry
food cocktailsGa los met sherry food cocktails

Lees de rest van deze post »

Turkse wijn deel 1

Gepost 2021/02/21

In dit eerste deel van deze reeks bespreek ik de bekende Turkse blend

Of lees het op wine spirits drinks and more

Lees de rest van deze post »

De beste wijn spijs combinatie

Gepost 2020/06/12

"Zet er maar een schaar in !!!"

Dat wijn en spijs de som der delen is hoef ik niet meer te vertellen. Wel geef ik je graag handige tips om zelf een goede wijn/spijs combinatie te maken. Het is soms niet makkelijk en soms eigenlijk niet eens zo moeilijk. 

 

Wat ik bedoel met de schaar erin zetten is eigenlijk het volgende. knip denkbeeldelijk het gerecht in stukjes en ga daar mee aan de slag. Bijvoorbeeld kalfssukade met eigen jus met morieltjes en een creme van meiknol en pommes fondant wordt dan kalf/jus/morieltjes/meiknol/ fondant

 

Lees de rest van deze post »

Wijn uit de Supermarkt

Gepost 2020/05/17

Zo nu en dan en eigenlijk zo min mogelijk proef ik wijnen uit de supermarkt. Diegene die door mijn keuring komen wil ik graag met jou delen.

Terra Pura ChardonnayTerra Pura Chardonnay

Een fijn glas voor dito prijs. een kleine 7 euro bij de Jumbo. Verwacht een goed gemaakte wijn met een fijne smaak. Zowel opzich zelf als bij diverse lichte gerechten of vis.  

ChardonnayChardonnay

 

Reden om ook de rode eens te proberen. kom ik nog op terug

On your Journey of Wine

 

Vincent Bakker

Lees de rest van deze post »

Lokaal Genieten, Lokale Wijnen

Gepost 2020/05/06

Oftewel #supportyourlocals !!!

Hoe beter kan je elkaar helpen dan Lokaal te kopen. En ja lokaal is natuurlijk een rekbaar begrip. Het is de lokale ondernemer en misschien wel meer een Nederlandse producent.

KapèlkeshofKapèlkeshof

Voor mij is het dan een makkelijke keuze als "fan & supporter " van Nederlandse wijn. Op zoek naar een Nederlandse wijnproducent die ik nog niet ken of die ik natuurlijk nog een keer wil proeven. (@stmartinus bijvoorbeeld )

Dit keer een stijlvolpakket van @kapèlkeshof (follow, like, share or visit) Blijkbaar een Restaurant, Golf en wijngaard in Grashoek (Limburg). Wat zou ik er graag langs willen gaan. Al staan er natuurlijk veel meer op het lijstje : Kleine Schorre , Saalhof & Frysling onder andere in Nederland en Chateau Bon Baron in België.

In ieder geval leuk om weer een Nederlandse wijn te kunnen ontdekken op deze manier. Gelijk een nieuw adresje om langs te gaan binnenkort.

On your journey of wine

Vincent Bakker

Ps. Heb jij nog nederlandse wijnadresjes om toe te voegen aan het lijstje ?

PPs Wil je binnen kijken bij Nederlandse wijnproducenten ga dan naar @Tastytales

Lees de rest van deze post »

Wijn glazen

Gepost 2020/04/23

Wist je dat proeven met verschillende glazen, niet alleen super leuk is maar ook heel leerzaam. Je zou het zelf echt eens moeten doen!

Wijn glazenWijn glazen

Je kan als je wilt hiervoor de mooiste uitkiezen (denk bijvoorbeeld aan de zalto glazen) Inderdaad heeft dit effect op het drink genot. Dus in het algemeen een goede keuze. Zolang je diverse modellen koopt tenminste.

Minimaal de volgende 3 type glazen kan ik je aanraden en zijn eigenlijk de must haves in jouw kast.

1) Aromatic/ universeel (breed van onder die smaller toe loopt (zie foto boven het achterste glas ;) )

2) Bordeaux glas (bloemvaas)

3) Bourgogne glas (vissenkom)

 

Waarom?

Ten eerste natuurlijk om jouw drinkgenot te verhogen. Ten tweede en misschien wel het belangrijkste elke wijn komt in een bepaald glas het beste tot zijn recht. (ten derde je kan de wijn anders over laten komen)

Deels is het keuze van het glas persoonlijk, echter ik vind dat de wijn bepalender moet zijn.

Wat de verschillende glazen precies doen kan ik jou nu vertellen. Wat ik eigenlijk wil is dat je die drie verschillende glazen minimaal in jouw kast hebt! En de volgende keer dat je een wijn gaat proeven je voor jezelf dus 3 verschillende glazen gaat inschenken met dezelfde wijn.

Het verschil zelf meemaakt en aan de hand hiervan jouw glas keuze maakt. Bewust !!!

Ps. Handige tip om langer van jouw glazen te genieten, maak ze zelf schoon :D

Pss. de derde reden is een "tool" om de smaak positief te veranderen. glaswerk en temperatuur zijn makkelijke tools om de beleving van een wijn te verbeteren of te verhogen

On your journey of wine 

Vincent Bakker 

Lees de rest van deze post »

Wijn openen ...

Gepost 2020/04/18

Nee dit gaat niet over hoe je een fles wijn openmaakt. Daarvoor kan je naar het onderstaande filmpje kijken (vergeet niet het geluid hard aan te zetten take 1 ;) )

Ik wil het hebben over het "openen" van een wijn. Misschien heb je het zelf al wel eens mee gemaakt.

 

Een glas wijn die je de eerste avond inschenkt die vooral tannines en alcohol toont, terwijl als je deze zelfde wijn de volgende dag inschenkt hij veel ronder en vriendelijker en vaak zelfs uitbundiger naar voren komt.

 

Dit noemen ze het openen van wijn. Je kan dit inderdaad versnellen door bijvoorbeeld de wijn te karafferen of door het meerdere malen overschenken in een ander glas of natuurlijk met het behulp van de tegenwoordige technische middeleen als bijvoorbeeld Vspin "openyourwine"

Naast het beschaafd overschenken kan je het nog veel uitdagender doen. iets wat een van mijn wijnleraren altijd doet. De nieuwe versie van Shaken (not stirred ;) ).

Oftewel je plaats jouw hand op het glas en schud de wijn op deze manier. Niet alleen leuk om te doen, vaak ook enorm veel verschil direct in de wijn. Handige tip: hou een (papieren) doek bij de hand.    

Welke methode jij kiest moet je zelf weten. Wel raad ik je aan om het te proberen. het liefst met 1 van de eerste glazen. Zou zonde zijn als je er op het eind pas achter komt dat de wijn veel meer te bieden heeft. Daarnaast is het natuurlijk een kwestie van ervaring! 

 

In ieder geval geeft het vaak veel meer drink en proef genot.

 

On your journey of wine

 

Vincent Bakker

 

Lees de rest van deze post »

Aanbevolen wijn van de Supermarkt

Gepost 2020/04/15

Ik moet bekennen dat ik niet heel veel wijn meer koop bij de supermarkt maar zo eens in de tijd uit nieuwgierigheid en of natuurlijk uit luiheid. Koop ook ik weleens wijn bij de supermarkt.

Trentham Jumbo SupermarktTrentham Jumbo Supermarkt

Vaak zijn ze gerust te drinken hoor! Alleen vaak ook niet meer dan dat. geen gevoel of beleving zullen we maar zeggen.

 

De trentham range vind ik dan wel weer doen wat hij moet doen. mooi zuiver, verfrissend gewoon een mooi glas zowel wit als rood. 

Aanrader van deze week : Trentham wines

Lees de rest van deze post »

Alles over wijn

Gepost 2020/04/11

Of toch niet ?

 WinebuddyWinebuddy

Hierbij een korte inleiding over WinebuddyNL. Misschien leuk om te weten.

 

Wat is Winebuddy

In het kort is het een informatieve (educatieve) Site die probeert om alle wijngebieden te promoten.

Is het actueel ? Nog niet misschien

Is het volledig? bij lange na niet

Is het leerzaam? Absoluut!

Rias BaixasRias Baixas

Wat biedt winebuddy

Wijnsheets per Regio met druif,grondsoort, kaarten, subregio's en/of andere info. inclusief video's indien aanwezig of gepast. Ik heb zelf gemerkt dat gebieden en/of wijnen waar je niet of nauwelijks mee werkt toch relatief snel worden vergeten. Zo van hoe was het ook al weer? Daarnaast verandert de wijnwereld dus danig snel dat het soms niet allemaal bij te houden is. Zie het als de "Siri' voor wijnliefhebbers.

"ik heb ooit alle doc(g) van Italië doorgelopen (369 toen ik begon) Tegen de tijd dat ik klaar was kon ik letterlijk en figuurlijk weer opnieuw bginnen"

 

Wat is het doel van winebuddy

Ten eerste jou uit te dagen om verschillende wijnen te ontdekken of herontdekken. Daarnaast het creëren van een "online" wijnboek met "alle" informatie onder 1 dak.

Hoe gaaf zou het zijn als je bijvoorbeeld via een interactieve map de wijn kan vinden en daarnaast mee wordt genomen door die specifieke wijngaarden met een video en daarbij de juiste wijnkaarten en informatie krijgt inclusief jaargangen, grondsoorten etc. 

En mooie reis lijkt mij.

 

On your Journey of Wine

ps kijk eens rond op de site. bijvoorbeeld bij de wine lessons of een specifieke regio waar je interesse in hebt

Lees de rest van deze post »
Velden gemarkeerd met * zijn vereist.