Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Love for Wine



Crostini Met Caponata

Crostini met CaponataCrostini met Caponata

Hiervan zijn ook tal van varianten. Zelfs het gebruiken van bijvoorbeeld groene olijven ipv zwart, gele paprika ipv rood heeft al invloed op de smaak en de wijn keuze. Belangrijk is om te letten op het smaakgehalte van het gerecht. En de complexiteit denk aan bijvoorbeeld meerdere ingredienten die de smaak bepalen. Zoals ook hier ene kant de aubergine een rode paprika (gebakken) geeft toch iets meer rijpheid en aan de andere kant frissere componenten als de bleekselderij, de venkel en de kappertjes. Daarnaast nog de bereidings wijze. gebakken groenten en geroosterde brood

In het kort de ingredienten

  • ciabatta (crostini)

  • aubergine

  • olijfolie

  • ui

  • bleekselderij

  • venkel

  • rode paprika

  • pijnboompitten

  • pruim tomaten

  • kappertjes

  • suiker

  • rodewijn azijn

  • peterselie

  • basilicium

  • olijven

 

 De wijn keuze bij dit gerecht was Greco bianco Matino dei Padri van Campoverde net op het randje van Calabria (tegen Basilicata aan). De wijn heeft een middelhoog smaakgehalte en wat 'vollere" zuren op het eind. Het hogere smaakgehalte sluit aan bij de rijpere componenten en de wat vollere zuur bij de frisse componenten.

 

Dit gerecht zelf leren maken volg dan een workshop Italiaans koken bij Basilicium Deurne

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.